Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - MarcoAZU

Pages: 1 [2] 3
16
Kletshoekje / stoelbekleding
« on: July 05, 2016, 21:21:40 PM »
Heb contact met Citronpieces in Wageningen, zij verkopen nog steeds de bekende bruine, zwarte en grijze matjes voor de besteleend! 42,50 ex BTW. Ze hebben site op internet.
Ik zit al vijftien jaar op zo'n setje  :)  (wel maar 16.000 kilometers)

17
Kletshoekje / verzekering
« on: June 29, 2016, 17:41:24 PM »
Van alle drie de auto's heb ik nu een taxatierapport ontvangen. Vandaag heb ik twee van de drie verzekerd. De Break heeft voorlopig een beperkte casco dekking tegen brand en diefstal. Voor diefstal ben ik niet zo bang, brand is erger  :) Het kost mij 7 euro per maand voor deze auto. Op deze manier ben je, mocht er brand uit breken, niet alles kwijt.

18
Kletshoekje / A markt 2016
« on: March 19, 2016, 21:03:17 PM »

Heerlijk "gewinkeld" in Gemert. Het begon al met een interieurlampje voor 2 euro, die hadden we snel in de tas  :) Als je bedenkt dat alleen het kapje van dit lampje in Reims 50 euro moest opbrengen, kan je nagaan hoeveel schik ik daarin had !
Originele nieuwe bumper voor 50 euro met nieuwe bumper strip. Andere ruitenwissermotor, een aantal geklonken velgen (die horen er onder in 1974) en nog wat klein grut wat ik zocht.
Op de terugweg nog een paar knipperlichten opgehaald in Woerden, deze man had ook nog een originele nieuwe olievulpijp liggen. Die heb ik ook maar meegenomen, mocht ik iemand daar blij mee kunnen maken? Ik heb hem zelf niet nodig!
Foto's van Martijn al gezien, mooi verslag van een prachtige dag!

19
Kletshoekje / frame tellerkast
« on: March 14, 2016, 13:27:50 PM »
Heeft iemand voor mij zo'n zwarte plaat waar het kunststof tellerkastje op gemonteerd zit?

Plaat met een groot gat in het midden welke gemonteerd zit om de grote teller en het kunststofkastje te bevestigen i.p.v. de kleine teller.

Ik ben zaterdag in Gemert op de A markt!

20
Kletshoekje / Reims
« on: February 28, 2016, 22:46:42 PM »
Wie gaat er dit jaar naar de bekende beurs in Reims?

12 en 13 maart?

21
Y / 26-YD-35
« on: December 12, 2015, 00:23:26 AM »
Type; 400 LAAG
Bouwjaar; 14-01-1974
Kleur; Geel/rood Origineel Ivoire borely
Bijzonderheden; Philips servicewagen van Pele uit Dol.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zoals een aantal van jullie wellicht wisten of konden vermoeden, was ik al geruime tijd aan het jagen op een AK400 laag. Je zoekt dan een AK400 met een laag dak, eigenlijk een AK350 maar dan met brede ribbel. Uit Frankrijk komen ze zelden deze kant op, ik zou niet weten waarom dat zo is. Een aantal origineel Nederlandse zijn er bekend.
Afgelopen zaterdag verscheen er via dit register een link naar Le Bon Coin. Toen ik de advertentie las had ik direct zoiets van "deze moet hier naar toe" en belde "de beheerder" van deze site! Bellen en kopen was mijn mededeling! En dat gebeurde!
De volgende morgen om 09.00 uur vertrokken een kennis en ik uit Winkel, en om 19.30 uur waren we ter plekke vlakbij Rennes. In het pikke donker met een zaklantaarn de koop gesloten en de auto op de ambulance geladen. De auto reed met een behoorlijk tikkende motor zelf de kar op, hij startte, schakelde en remde. Om 00.15 uur reden we vlot dwars door Parijs en besloten we om maar gewoon door te rijden naar huis. Om 06.45 kroop ik in mijn bed, geweldig wat een avontuur!

Vanavond ben ik aan het sleutelen geslagen en achter het euvel van de tikkende motor gekomen: de linker cilinderkop zat serieus los en de klepstoter tikte tegen het kleppendeksel. Nu alles vastzit heb ik net kleppen gesteld en ga ik morgen verder.

Andere koplampbeugel, een smalle, en weg met die wimpertjes  ;), motorbeplating goed vastzetten en nog een andere choke kabel. Bedrading is niet geweldig, een andere draadboom geen overbodige luxe.

De auto is in een ongekend goede staat, van de eerste eigenaar, met een origineel klokgaaf (gewoon nieuw) chassis wat er kennelijk in het eerste jaar een keer is onder gegaan; er staat met de hand op de onderkant geschilderd: AK400 1974 exch. 1/1, in keurig nette witte letters alsof dat gisteren is gebeurd. APK tot maart 2016.

DSC_1195 by azu250, on Flickr
DSC_1264 by azu250, on Flickr

22
Binnenland / ICCCR NL 2016; Aanmeldingen
« on: November 15, 2015, 09:18:23 AM »
Het is iedereen nu wel bekend, zo schat ik in, dat volgend jaar de "wereld meeting van klassieke Citroëns", ICCCR, in Nederland gehouden gaat worden. Wij, van het besteleendenregister, zullen daar uiteraard bij zijn!

Om dit een "klein beetje" in goede banen te sturen is ons gevraagd om deel te nemen in de organisatie. Ik heb mij opgeworpen om namens het besteleendenregister, ons allen, deze taak op mij te nemen.

Eigenlijk, het enige wat ik van jullie verwacht, is dat je je aanmeld met je besteleend bij mij en dat je betaalt. Dat kan tot 31 december tegen gereduceerd tarief, daarna worden de tarieven hoger. Ik zal een lijst aan maken met besteleenden en de inzittenden en deze steeds weer kortsluiten met de organisatie. Het is de bedoeling dat ik een lijst maak met namen, adressen en kentekens, lijkt mij, en geen schuilnamen  ;) uiteraard ga ik daar discreet mee om! Betalen doe je aan de organisatie, niet bij mij.

Waarom nu al betalen? Dat is simpel: de organisatie heeft geld nodig om te kunnen organiseren, op voorhand natuurlijk.

Wordt vervolgd! Voel je vrij om te reageren op welke wijze dan ook!

23
Kletshoekje / wat trekt je besteller?
« on: September 28, 2015, 13:47:25 PM »
Vorig jaar was ik enorm in overtreding omdat ik een aanhanger achter mijn AZU had en dat terwijl het maximaal te trekken gewicht niet op mijn kenteken vermeld stond.
Dit jaar dacht ik dat nog eventjes te regelen en stuurde vorige week dinsdag een brief naar de RDW. Een fotootje van het autootje daarbij  :) en vermeld dat er in de vraagbaak van Olving staat dat je maximaal 280 kg ongeremd en 400 kg geremd mag trekken.
Ik keek net eventjes op de site van de RDW, het staat er al op.
Ik krijg nu, als het goed is, gratis een plastic kentekenbewijs thuis.

24
De besteleendmeeting / 16e int. besteleendenmeeting 25-27 september
« on: September 02, 2015, 22:46:54 PM »
Ik geloof dat we niet eerder zo laat gestart zijn met het topic "de besteleendenmeeting". Ik hoop niet dat dit een slecht voorteken is.
Ik vertrek in elk geval vrijdag 25 september op weg naar boer Leo.
Een zak met 10 kg kolen voor de BBQ ligt al in de AZU en ook zal ik weer brandhout bestellen.
Kortom ik ben er weer klaar voor! Ik zal ook boer Leo bellen en vragen of hij er klaar voor is.


De 16e BEM is 25-27 september 2015

Dit jaar alweer voor de 16e keer, dus bezit U een besteleend van het type; AU, AZU, AK350 of AK400 schroom dan niet om langs te komen.


Info op Facebook; https://www.facebook.com/besteleend.register.7

Programma/Program/Programm/Activité:
 
vrijdag 25 september:
 
Aankomst/Arrive/Arrival
 
Zaterdag 26 September:
 
ochtend/morning/:
aankomst
Kofferbakverkoop
Bourse d'echange/Parts  market/ Teilemarkt
 
14:00 Rondrit / Rundfahrt/ Tour
 
avond/evening/soir/abend:
 
BBQ
 
zondag 27 september:
 
Onderdelenmarkt/Bourse d'echange/Teilemarkt/Parts market
 
de Besteleendspelen (Azuïsche spelen)
Jeux d'AZU
AZU spielen
AZU Games


Leersum, SVR camping "de Boterbloem" www.boterbloem.com 


Camping 'Boterbloem'
Ameronger Wetering 2
3958 MD Amerongen
0343-451757
info@boterbloem.com

25
Kletshoekje / Reims 2015
« on: February 19, 2015, 19:56:46 PM »
Gaat er dit jaar nog iemand naar Reims?

Wij vertrekken vrijdag, gaan twee dagen naar de beurs en gaan dus zondag weer terug!

Groet,

Marco.


26
Kletshoekje / DS Break
« on: December 05, 2014, 15:10:56 PM »
Het is op dit moment heel spannend!

Ik ben in de race voor een ID Break uit 1965!

Er is op dit moment iemand voor mij onderweg om de auto te bekijken!

Een goede Break is lastig te vinden, daar ben ik inmiddels wel achter!

Het wordt of een enorme klus om er één te restaureren, of een enorme deuk in m'n portemonnee  :o

27
CitroMobile / Citromobile 2014 foto's
« on: April 29, 2014, 23:30:47 PM »
Dat ik dit topic nu moet starten een paar dagen voor dato!

Onze gele AZU staat nu bij Piet in Winkel, vrijdag zal ik mij een slag in de rondte werken om het ding er zo Bling Bling mogelijk uit te laten zien ;D

Het beestje staat op Citromobile dit jaar binnen :o en gaat reclame maken voor het 15e BEW!

(het vijftiende besteleenden weekend  :P)

Ik hoop dat iedereen er met z'n poten van af blijft want ik vraag mij af of de lak al wel hard zal zijn!  8)

28
Transmissie / Bakgeiten en bokken
« on: September 24, 2013, 13:03:38 PM »
Vond de woordspeling wel grappig  :D Ik heb last van "bakgeiten", de versnellingsbak mekkert  :D en de koppeling "bokt"

Zo in de voorbereiding naar het besteleendenweekend heb ik de versnellingsbak eruit gehad en het achterste lager van de prise-as vervangen. Er zat een fluitend knikkerbak geluidje in de bak waar ik dan weer niet tegen kan  ???

Het leek erop dat het lager zou meedraaien in de behuizing, want als je het gas losliet dan werd het een slepend geluid en de bakolie was aluminium bagger geworden.

Achterdeksel eraf, geen slijtage waar te nemen, wel een lager met vrij veel speling, een nieuwe er maar in dus! Het achterste lager had ook te veel ruimte met het deksel, hier horen ringen tussen heb ik begrepen! Het nieuwe heb ik opgemeten en zou precies pas zijn.

Bak weer inelkaar!

Verder heb ik ooit eens een nieuwe koppelingsset gemonteerd en zo nu en dan begon de koppeling te bokken, vreselijk, geen rijden! Toch een nieuwe Valeo set en kurkdroog!

Nu een diafragma koppelingsset gekocht voor het oude type en die gemonteerd!

Dat lijkt goed te gaan!

Het slepende geluidje is weg, het lager draait niet meer mee verwacht ik maar het mekkeren is gebleven.

Ach er moet wat te mekkeren blijven  :(

29
Te Koop gespot op Marktplaats/Le boncoin... / Te koop op ebay
« on: September 14, 2013, 23:07:07 PM »
Zoek naar deze aanbieding, heb echt nog nooit zo iets mafs gezien!

Ben niet zo handig, waarschijnlijk één van jullie wel!

Zoek op Ebay op dit nummer 261281220374

Voordeuren waarvan je de helft er uit kunt tillen !?!

Wie zet de foto's van ebay hier?

30
Kletshoekje / Doos met onderdelen boeken
« on: June 16, 2013, 12:24:48 PM »
Er stond een partij originele onderdelen boeken op MP, en raad eens, ik ben er ingetuind  :D tja voor weinig  ::)

De bekende blauwe originele mappen van 2CV, AZU/AKS, AMI 6, AMI 8 allemaal in keurige staat.

Voor wie het leuk vindt, laat het maar weten! Ik breng ze mee op het besteleenden weekend!

Handelen heb ik nooit leuk gevonden, ze gaan dus net zo makkelijk weer voor weinig weg!

Pages: 1 [2] 3