Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - MarcoAZU

Pages: [1] 2 3
1
Diversen / Let op! Belangrijk! Service meeting! 31 oktober
« on: October 15, 2021, 00:00:00 AM »
In samenwerking met een aantal bekende en minder bekende bedrijven, dealers, slopers en andere activisten 8) Organiseren wij "ons" service aanbod met de slogan "Bijzonder Citroën", "Bijzonder welkom".
Een aantal topstukken zijn voorhanden, staan al stiekem op u te wachten hier binnen de Westfriese Ommerring dijk!
U bent van harte uitgenodigd om te parkeren op het parkeerterrein van het gemaal de vier Noorder Koggen in Medemblik en een bezoek te brengen aan het museum. U steunt het museum bezorgt ons allen een geweldige middag!
In elk geval een Partner, een Berlingo Service, een C35 Service, een 250. De rest is nog even in afwachting. Niet in grote getale, niet om de munten maar gewoon om het "gouden warme gevoel".
De gierzwaluw in de lucht, de eend te water. Houd het rustig, onder druk! Maar oh zo mooi! Zo maar en rondje dijk!

2
Kletshoekje / alles is tekoop
« on: October 04, 2021, 00:22:27 AM »
Heb heel veel gekocht bij een dealer hier vlakbij, lees te veel  8). Ons kent ons! Onze vierde besteller is een feit vrees ik. Op de motorkap prijkt "bijzonder Citroën"(600.000 kilometer diesel op de teller). Zo leuk! Ik sloop morgen ook die reclame borden van de gevel!
Wil je wat ? Zoek je wat? Van oude kranten tot NOS onderdelen. Geniet, biedt en vraag maar. Onder andere , zes auto bruggen gekocht! Te koop weer! Ik heet stiekem Repelsteeltje, ik geef het gewoon toe! Groet Marco.

3
Kletshoekje / Gasklepdemper
« on: April 04, 2021, 20:01:36 PM »
Ik ben lekker bezig, gewoon met de spullen op de keukentafel  ;D

Nou ben ik een carburateur aan het schoonmaken die geen speling heeft, een hele mooie met alles der op en der aan!

Nou zit er ook een gasklep demper in, deze sluit de benzine toevoer volgens mij. Maar wat is verder de functie? In een andere carburateur zit hij er gewoon niet in.

Ik ken wel een gasklepvertrager van de 12PK met centrifugaalkoppeling.

4
Kletshoekje / Koppen
« on: April 03, 2021, 18:23:35 PM »
Wat is het verschil tussen 2CV4 en 2CV6 koppen. Heb nu bij de EEEC 2 nieuwe koppen meegenomen maar ik zie het verschil niet er staat AY onderop. Bussen van de zes passen erin, die van een vier volgens mij niet.

5
Kletshoekje / Versnellingsbakken en kleurnummer Ivoire borely
« on: April 02, 2021, 09:43:17 AM »
Ben weer lekker in de weer met bakken en blokken. Ik moet thuis blijven vanwege een pup die we hebben aangeschaft. Volop tijd om te klussen dus.
Nou heb ik altijd gedacht (stom van mij denk ik), dat een bak met grote trommels bij een 2CV6 hoort en met kleine bij een 2CV4.
Ik weet ook dat er een handige manual was, ik meen van Jeroen Cats, hoe je versnellingsbakken kon herkennen. Je plakte een peil op de aandrijfas, zette de andere vast en draaide dan aan de prise-as (of andersom?). Aan het aantal omwentelingen kon je dan bepalen met welke bak je te maken had.
Ik kan de beschrijving even niet meer vinden.
Is er iemand die een kleurnummer weet van Ivoire Borely?

6
Kletshoekje / instructie boekjes
« on: March 28, 2021, 09:38:30 AM »
Mocht iemand belangstelling hebben voor een instructieboekje. Ik ben altijd gek geweest op oude kranten en heb een hele verzameling.
Er is nu een of andere onverlaat op marktplaats die vraagt er 27,50 voor. Ze zijn nat geweest, patina noemen ze dat, daar wordt ik nou helemaal nat van  :o
In elk geval mocht je wat zoeken, laat het mij maar weten. Ik reken geen woekerprijzen, vind het leuker als ze goed terecht komen.

7
Kletshoekje / MGB
« on: March 12, 2021, 23:54:53 PM »
Vandaag de MGB bij de plaatselijke dorpsgarage ter keuring aangeboden. Dat leek mij wel handig, lekker vlakbij.
Mijnheer bleek er niet aan te willen beginnen, het was een oude auto  :o
Dat klopt het is een originele, niet verprutste veertig jaar oude roadster uit de USA met origineel 25000 aantoonbare mijlen op de teller.
Ik heb hem weer op stal gezet, dinsdag gaat hij naar een andere garage  8)

8
Kletshoekje / Kerst
« on: December 25, 2020, 12:30:57 PM »
Iedereen vanuit hier een goede Kerst toegewenst en een beter Nieuwjaar!

Ik verhuis binnenkort met m'n besteleendje naar een heel leuk huisje met een werkplaats in Broek op Langedijk.

9
Wielen, remmen en vering / achterremmen centreren
« on: September 18, 2020, 21:59:08 PM »
Hoe centreren jullie de achter remmen? Ik heb zo'n mooie rempasser kunnen lenen. Deze past niet in het gat van de remtrommel. Moet je dan een aantal keren de trommel erop en er weer vanaf halen om de remschoenen goed af te stellen?
De laatste keer heeft Hans het voor mij gedaan bij de Philips besteller, helaas was ik daar niet bij.

Nu is de gele AZU aan de beurt. Ik vervang de lagers (deze zijn rot) en dan ook meteen maar de remcilinders en de schoenen. Remmen achter zijn nooit geweldig geweest. Ik schrok ervan hoe de remcilinders eruit zagen toen ik ze open maakte (20 jaar dienst gedaan). Geen lekkage maar er zat wel een soort vettige roestige troep achter de rubbers.

10
Kletshoekje / lijstduwers :-)
« on: September 03, 2020, 16:07:35 PM »
Ik maak op 2CV.nl ook reclame voor ons besteleendenweekend zoals we dat altijd deden. Alleen moeten we dan wel op de "Home" pagina blijven staan met ons topic, als jullie begrijpen wat ik bedoel.
Als je ziet op 2CV.nl dat we onderaan dreigen komen te staan, reageer dan even op mijn bericht dan staan we weer bovenaan  :)
Reageren op berichten lukt mij alleen in de oude versie van 2CV.nl, op de één of andere manier werkt de nieuwe site nog steeds niet lekker (flitsende blauwe balken in beeld en zo  :'( )
Je vind mijn bericht in elk geval onder het hoofdstuk Meetings.
Ook mensen met een blauwe besteleend mogen best reageren  ;D

11
Kletshoekje / voorscherm en bumper ACA
« on: August 31, 2020, 17:14:48 PM »
Wie heeft er belangstelling voor een gaaf rechter voorscherm van een ACA? Compleet met reflector, stalen reflectorhuis en knipperlicht. De reflector ziet er gaaf uit.
Ik heb ook nog een redelijke bumper voor de ACA, compleet met middenconsole (hoe heet dat stuk blik waar de slinger doorheen gaat?). Om het helemaal leuk te maken zit er ook nog een originele verstraler op.
Kleur AC 323, de mooiste kleur geel van Citroën.

12
https://www.marktplaats.nl/a/auto-s/citroen/m1218588188-2cv-azu400-besteleend.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr&pos=2

Een mooie blauwe  :D , dat wel !

Maar eh....

Welke grapjas? Bodem zonder roest? Kleedje erover, dan zie je de rest niet?

Stokje onder de stoelen voor de foto  8)

Wel een heel erg leuk AZUtje maar met een bijzondere advertentie  :D 8)

13
Kletshoekje / stukje voor op diverse sites, graag opbouwend commentaar
« on: September 03, 2017, 13:09:40 PM »
Bestel maar, bestel maar, bestel maar, je weet dat ik het niet kan laten….

Onze besteleendjes staan in het laatste volle weekend van september, 22, 23 en 24 september, in Leersum bij boer Leo op camping de Boterbloem.
Onze hokken AU, AZU, AK, AK400 en alle afgeleiden, vangen nu eenmaal wat meer wind dan de A en de AZ. Wat extra vermogen is dan niet verkeerd. Er wordt wat af gesleuteld!
En sleutelen dat is wat wij gaan doen. Onder begeleiding van een aantal goeroes  ;), met medewerking van de 2CV club, de EEEC en de ID/. Bezoek ons forum www.citroenazu.nl voor verdere bijzonderheden.
Dit jaar de achttiende editie van het besteleendenweekend, en zoals gewoonlijk; iedereen is welkom!
Het is heel simpel ALLEEN besteleenden staan op het hoofdveld, andere A typen staan op een ander veld. Een ACA dyane is geen eend, laat daar geen misverstand meer over zijn  :P en laat uw andere merken op de parkeerplaats voor de boerderij. Er is ruimte genoeg bij boer Leo.
De kosten: Ook dit is eenvoudig 5 euro p.p. per nacht en ook voor uw auto of tent betaalt u 5 euro per nacht. Komt u met de auto een dagje het veld op, dan betaalt u ook daarvoor 5 euro. Wilt u daarvoor niet betalen, laat uw paardje dan buiten staan  Boer Leo is Sinterklaas niet.
Ook dit jaar is er geen organisatie en is er niemand verantwoordelijk, het gebeurt gewoon allemaal.
Voor een opgestokte Barbeque wordt gezorgd, u kunt daar uw eigen vlees op grillen  :-[
s'avonds een kampvuur. Dit alles is bij de eerder genoemde prijs inbegrepen.
Dit jaar een speciale uitgave van ons T-shirt wat menigeen nog jaren draagt. Waarschijnlijk gaat dit shirt 18 euro kosten.14
Kletshoekje / voor wie belangstelling heeft!
« on: August 23, 2017, 23:10:41 PM »
Wij sleutelen komend weekend onze besteleenden compleet om. Wij houden een complete moderne aandrijflijn over, een gereviseerd blok met een schijvenbak en nieuwe remklauwen. Hoofdremcilinder nieuw , groen systeem.

Serieus bieden als je belangstelling hebt!

15
Kletshoekje / Er is er één jarig!
« on: July 12, 2017, 10:54:17 AM »
Hé kijk nu wat onze dierbare homepage siert! RCUPPER is jarig vandaag  :)
Van harte gefeliciteerd!
Hartelijke groet,
Marco.

Pages: [1] 2 3