News:

17-19 september 2021 de 22e int. Besteleendenmeeting in Leersum!

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Hans 250

#1
Spots / Fout afgelopen
May 12, 2020, 23:07:23 PM
wachtend op de shredder :'(
Zo te zien recente foto
https://gramho.com/media/2297486515331650083
aiaiai
#3
Spiegels links en rechts gevraagd voor besteleend uit de jaren zeventig, grijs geplastificeerd, staat onbelangrijk, spiegelglas en randje mogen kapot zijn. Maar nieuw mag natuurlijk ook... mail:bakker.bros@home.nl
#4
Ik zoek nog de plastic stripjes waar de stroomdraad voor de tank (rechts) en achterverlichting (links) doorheen loopt vanaf de achterkant van het cabinedak aan de binnenzijde. Iemand die ze over heeft?
#5
Alles even aan het inventariseren qua onderdelen maar ik mis voor mijn lage 400 een zijraam plus ruitrubber. Dezelfde dus als een zijruiit van een AK350 De pees die weer in het ruitrubber hoort heb ik wel. Bij voorkeur een Soliver ruit andere is ook goed. Dus te koop gevraagd met enige spoed...
#6
Voor een goede kennis van me zoek ik een mooie en goede AZU. Liefst van 1960 of daarvoor, maar een later type is ook welkom.
Geen restauratieproject maar bij voorkeur een goed gerestaureerde AZU of één met weinig werk. Ongerestaureerd en in (semi)  nieuwstaat mag natuurlijk ook.
Mocht je iets weten, laat dan even iets horen.

Groet,

Hans
#7
Te Huur gevraagd / klem imperiaal AK 400
July 10, 2012, 21:07:37 PM
Beste mensen,

ik zoek voor een kennis die een Ak 400 heeft een imperiaal die hij een weekje wil lenen.
De wagen gaat meerijden in een wielerronde en wat mooier dan een besteleend met fietsen op het dak...
Geen imperiaal dus waarvoor je gaten in je dak moet lopen boren dus maar zo'n klemimperiaal vanwege het zeer tijdelijke karakter.

Groet,

Hans
#8
Te Koop gevraagd / reservewieldeksel brede ribbel
June 09, 2012, 10:56:25 AM
Ik zoek voor mijn 400 laag een origineel reservewieldeksel (brede ribbel). Liefst nieuw maar met klein laswerk mag ook. Aanbiedingen via bakker.bros@home.nl of via 0652101186
#9
J / JB-28-77
October 24, 2011, 22:26:47 PM
Dit is toch wel een bijzondere besteleend voor mij geweest. Ik zag deze auto een keer in Groningen rijden (ik was toen 13 jaar) en door het gegraveerde achterruitje kwam ik in contact met de bezitter, Jan Amsinga, en de 2cv club Winschoten.
Ooit in handen dus van Jan Amsinga, een begrip in de eendenwereld in de jaren tachtig en negentig.
Iemand met ontzettend veel detail kennis van alle a-types maar helaas is hij ermee gestopt.
Vaak in meegeweest die rode Azu-b, helaas ergens in 1986 helemaal aan gort gereden door een Belgische tractor. Het kenteken bestaat nog wel volgens de RDW...
Hele goede foto's heb ik er niet van, jij misschien Tom?
#10
We zoeken voor de AKL nog de cabineplaat (met de 2 "deuken") compleet met voorruitframe en motorkapscharnier. New old stock. Zaterdag nog bij de EEEC geweest, Ad zou er meerdere hebben maar helaas...
We zoeken ook nog de originele zijbalkjes aan de zijkant van de bak voor een AK 350 of 400. Links met scharnier voor de reservewielklep.

Prijs komen we wel uit, en een bonus voor de tip natuurlijk.


Groet,


Hans
#11
Alsof ik het niet al druk genoeg had met de AKL en de AZU...
Van een goede vriend van me die afgelopen augustus helaas is overleden heb ik een besteleend geërfd, een rode AK 400 laag. Een jaar of wat geleden hebben we die wagen grotendeels gerestaureerd, maar door tijdgebrek nooit afgemaakt.
Nu gaat dat dus maar wél gebeuren. Als een soort rijdend eerbetoon aan Jan. Die er in de jaren zeventig en tachtig vele vele kilometers mee gemaakt heeft.

Het wagentje heeft veel meegemaakt.
Vele jaren gebruikt in woon- werkverkeer, als verhuiswagen, als snelheidsduivel (getransformeerd op Ami Super chassis) en daarna met de invoering van de AltijdPokkeKeuring naar de eendensloop van Piet Postumus in 't Waar te Groningen.
Die heeft de toen ook al erg rotte koets buiten in een stelling gezet. Daar heeft ze nog een dikke tien jaar (met de rechter zijkant net een stukje buiten de stelling) gestaan. En daar wordt je als besteleend niet echt beter van...
Toch wilde Jan met de opruiming van de eendensloop toch graag de restanten van zijn oude besteleendje weer terug. Aldus geschiedde en zo belandde ze in Jan's opslag alwaar Fransje 4 (mijn lieftallig AZU-tje uit 1971) toen ook nog stond. Via via leerde ik Jan kennen en zo beloofde ik hem zijn AK nieuw leven in te balzen in ruil voor Fransje 4 waar hij nogal woeste Ami Super plannen mee had.
Gelukkig hebben we dat weten te voorkomen... ;)
De AK belandde bij mij in de loods en daar werd in een week een nieuwe voorkant aan gelast (van een '87-er berline) en met twee nieuwe dorpels vloerplaten en een voetenbak was de cabine weer "als nieuw". De rest behalve de binnenschermen en een gedeelte van de laadvloer was alleen ook bijna helemaal verdwenen. Kortom: "nieuwe" zijkant rechts (uit acadiane), nieuw kontje, nieuwe tankbalk nieuwe steunbalk daarachter, nieuwe balkjes op de zijkant.
En toen was mijn tijd en zin wat deze auto betreft even op en is ze aan de onderkant en in de wielkasten helemaal blank gemaakt met zo'n scotch en brite borsteltje door Jan's dochter en in een soort keiharde zwarte botenlak gezet.

Zo staat ze inmiddels dus weer bij mij.
Koets is pas gemaakt op het chassis, stuk laadvloer achter de voorstoelen hersteld (ook weer van een aca, wat een fijne auto's zijn dat toch!) over bijna de volle breedte en de bovenkant van de onderliggende balk. :o Met een puntlasboor ook nog maar even het scheidingsklepje tussen wielkast en het reservewiel weggehaald en gerestaureerd evenals een stukje wielkast.
Dan nog wat kleine plekjes en wat slijpwerk en dan maar schuren. De spuiter mag het straks afmaken...
Chassis en motor zijn ook al weer in de opbouwfase (doet mijn fijne broer voor me) dus we hebben binnenkort hopelijk weer een besteleend rijdend, kan niet wachten...
Het is toch wel een kick om na zo veel uren een absoluut wrak weer tot een mooi koetsje te maken. 8)
Hiebij nog wat foto's.
Groet,

Hans

   
#12
D / DJ-00-38
September 19, 2010, 20:44:38 PM
Type; Ak400
bouwjaar; 1972, 30-3-1972
kleur;
bijzonderheden;
Zat onlangs nog even wat te kijken in mijn besteleend-foto boek waarin nogal wat besteleenden staan die hier nog onbekend zijn. Deze is gelukkig nog bekend bij de RDW. DJ-00-38, een rode AK 400 met als datum eerste toelating 30-3-1972. Reed een tijd in Groningen. Iemand een idee waar ze is en hoe het haar vergaat? Zal de foto erbij doen zodra ik mijn scannersnoertje weer heb gevonden...   :-[